Obre el menú

Darrers llançaments


Tokyo Revengers - 34
The light of my life
(13/03/2023)

Tokyo Revengers - 33
Dawning of a new era
(06/03/2023)

Tokyo Revengers - 32
Strive together
(27/02/2023)

Tokyo Revengers - 31
Sibling rivalry
(20/02/2023)

Tokyo Revengers - 30
Whip up morale
(13/02/2023)

Tokyo Revengers - 29
Christmas Eve
(06/02/2023)

La balena estelada: La sireneta de Gyeongseong - 029
La persona de la terra (3)
(02/02/2023)

Tokyo Revengers - 28
Family bonds
(31/01/2023)

Tokyo Revengers
Capítols 25 al 27
(29/01/2023)

La balena estelada: La sireneta de Gyeongseong - 028
La persona de la terra (2)
(29/12/2022)

Menú principal

Anime subtitulat en català

Manga editat en català

Mostra altres projectes

Webs amigues

Notícia i comentaris

CatSub fa 18 anys!

Sembla mentida que hagi passat tant de temps d'ençà d'aquell 31 de maig del 2003, però a partir d'avui, CatSub ja és major d'edat!

Fa exactament 18 anys publicàvem la primera notícia al web, anunciant que ja teníem enllestit el primer capítol subtitulat en català de Chobits. En aquell moment érem el primer i únic fansub en català, tot i que ben aviat en van aparèixer d'altres: era inevitable, perquè en ple apogeu del 3xl.net, l'anime i el català eren pràcticament inseparables. Han canviat moltes coses, en aquests 18 anys: el 3xl.net ja fa anys que no existeix, i el panorama en l'àmbit oficial no és gaire esperançador, però nosaltres continuem aquí, subtitulant i editant coses en català al ritme que bonament podem. I no estem pas sols: han aparegut meravellosos companys de viatge, i l'atmosfera de companyonia dels diferents fansubs en català no podria ser millor. L'any passat també es van llançar els portals d'anime.fansubs.cat i manga.fansubs.cat, amb l'objectiu de donar més visibilitat a tot el material que ja hi ha fet, i creiem que han estat un impuls més a la nostra activitat.

I parlant d'activitat, toca fer el que fem a cada aniversari: un repàs de tot el que hem publicat durant aquest dissetè any. I no ha estat pas poca cosa: aquest ha estat l'any més productiu de CatSub d'ençà de la nostra existència.

Pel que fa a films d'anime, vam estrenar els 17 anys llançant el film El temps amb tu, que finalment, es va doblar en català, de manera que el vam retirar només saber-ho, i us recomanem que el vegeu de manera oficial. També vam subtitular Hi ha gat amagat, un film que també us recomanem. Per la Diada de Catalunya, vam publicar el curt Pluja enmig del sol, i per al calendari d'advent dels fansubs en català (veieu com estem ben avinguts?) vam estrenar els curts Cross Road, Al teu costat, sota la pluja, Ikebukuro i Els meus somnis d'en Vevara. Pels Sants Innocents, una cosa ben estranya: Una aventura a l'espaitemps: els Nukilwalers. I per Reis, un altre film, La Yoyo i la Nene, les germanes bruixes.

I això només eren els films: hem estrenat sèries noves d'anime: Princesa Tutú i Un lloc més enllà de l'univers, i a més a més, fem al dia Shadows House, 24 hores després d'emetre's al Japó. I també hem continuat les sèries de La meva acadèmia d'herois (en col·laboració amb Lluna Plena no Fansub) i Tokyo Magnitude 8.0.

I el manga? Doncs també ha estat un any boníssim per al manga de CatSub: per la Diada, Escalate. Com a part del calendari d'advent, Una puta nit feliç a la platja, El secret d'una nit tremolosa i La meva Sophia (la nostra segona col·laboració amb Lluna Plena). Per Nadal, Només t'espero a tu, i per Sant Esteve, La quarta heroïna. Per a acabar bé l'any, 27 de juny del 2020. I per a començar-lo bé, La-la. Bye-bye. I finalment, per Sant Jordi, La princesa Coda i el collar maleït.

No cal dir que tota aquesta feinada ha estat gràcies a l'esforç dels nostres membres. Enguany s'hi ha incorporat en Xaiet, que va traduir Els meus somnis d'en Vevara i és qui s'encarrega de la traducció de Un lloc més enllà de l'univers. I hi ha més membres nous, que coneixereu ben aviat, quan publiquem les coses en què han participat.

I finalment, no podríem acabar aquesta notícia sense donar-vos les gràcies a tots i cadascun de vosaltres: als qui heu mirat qualsevol material que hàgim publicat al llarg d'aquests 18 anys, als qui ens heu deixat comentaris, als qui n'heu fet difusió i als qui ens acompanyeu en aquest viatge de qualsevol altra manera. Moltíssimes gràcies a tothom!

Avui farem un parell de publicacions especials en celebració de l'aniversari. No espereu res gaire gros, però desitgem que us agradi. Estigueu atents!

31/05/2021 a les 12.01 / Ereza