Menú

Darrers llançaments


El temps amb tu
Film
(31/05/2020)

L'olor de la pintura
Capítol únic
(23/04/2020)

Petits herois
Els crancs, els ous i l'home invisible
(06/01/2020)

Tokyo Magnitude 8.0
02 - Un món trencat
(25/12/2019)

Tokyo Magnitude 8.0
01 - Odaiba s'enfonsa
(11/09/2019)

El turó de les roselles
Film
(23/04/2019)

Encantadora mort
Capítol únic
(21/01/2019)

Menú principal

Projectes actius

Projectes acabats

Mostra altres projectes

Webs amigues

Segueix-nos al Twitter!


I també som a l'Instagram!

Notícies

Descàrregues / Visualitza en línia I vet aquí la sorpresa que us teníem preparada per a celebrar el 17è aniversari de CatSub: El temps amb tu!

És el darrer film d'en Makoto Shinkai, autor del famós "Your name" i altres films de renom com "5 centímetres per segon", "Viatge a Agharta" o "Més enllà dels núvols". Aquí en teniu la sinopsi:

Tòquio pateix un episodi de pluges intenses que trastoca la vida de tothom qui hi viu. Sota aquesta pluja eterna, un noi de setze anys, en Hodaka, arriba a Tòquio després d'escapar-se de casa, i acaba treballant en una petita redacció d'articles d'ocultisme. Mentrestant, la Hina, que ha perdut els pares, s'esforça a treballar i mantenir el seu germà petit.

Els destins de tots dos s'entrellacen quan en Hodaka rescata la Hina d'uns homes sospitosos, i decideixen fugir junts. Ben aviat, en Hodaka descobreix que la Hina té un poder misteriós i sorprenent: pot netejar el cel de núvols simplement resant. Amb el temps que hi ha a Tòquio, en Hodaka veu el potencial de l'habilitat i suggereix a la Hina que es dediqui a fer de "noia del bon temps": algú que fa que hi hagi bon temps per a qui ho demani. Al principi, sembla que els va molt bé... Però el poder sempre té un preu...

Per a veure'l o baixar-lo, premeu la icona de la dreta!

Esperem que en gaudiu! Fins al pròxim llançament!


Espero que sigui el film!
31/05/2020 a les 15:03 / Ereza

Avui fa exactament 17 anys del primer llançament de CatSub. Encara som aquí, i com cada any, aprofitarem aquest espai per a fer un repàs de les coses que hem editat durant aquest darrer any.

Com bé sabeu, no ha estat un any d'activitat gaire frenètica, però n'hi ha hagut: hem començat la sèrie d'anime de Tokyo Magnitude 8.0 i hem subtitulat el film Petits herois de Studio Ponoc. I pel que fa a manga, heu pogut gaudir de L'olor de la pintura.

Farem tot el possible perquè aquest any vinent sigui més productiu... i caldrà que ens preparem, perquè d'aquí a un any el fansub serà major d'edat i caldrà fer festa grossa! I ja sabeu que si voleu animar-vos a subtitular anime o editar manga amb nosaltres i fer així que encara tinguem més material en català, us rebrem amb els braços oberts!

I per cert, estigueu atents, que avui encara no ho hem dit tot... D'aquí a unes horetes hi haurà una novetat en commemoració de l'aniversari!

Gràcies a tothom per continuar amb nosaltres un any més!

31/05/2020 a les 10:43 / Ereza

Descàrregues CatSub us desitja una bona diada de Sant Jordi!

Enguany és un Sant Jordi atípic, i potser no podreu comprar roses ni llibres... però nosaltres us portem un one-shot perquè no tingueu excuses per a no llegir manga!

Es tracta de L'olor de la pintura. Aquesta n'és una breu sinopsi:

L'Aoba s'ha deixat arrossegar pels seus amics a una universitat enmig del no-res. Tothom ja pertany a algun club i gairebé no hi ha ni feines. L'Aoba ja dóna per perduda la seva increïble vida universitària, quan, de sobte, es troba una estudiant de segon que, de manera sobtada, li demana un favor. Però aquest favor s'acabarà convertint en alguna cosa més...

Esperem que acabeu de passar un bon Sant Jordi i que estigueu tots sans i estalvis. I recordeu: estigueu-vos a casa, i si pot ser, llegint manga i mirant anime en català!

23/04/2020 a les 11:29 / Ereza

Descàrregues / Visualitza en línia Doncs sembla que els Reis d'Orient ens han deixat una cosa per a vosaltres!

Recordeu els creadors de "La Mary i la flor de les bruixes", Studio Ponoc? Doncs van llançar un conjunt de tres curts d'animació anomenat Petits herois, que és el que avui us oferim. El film porta per subtítol "Els crancs, els ous i l'home invisible". Què tenen en comú? Doncs els haureu de mirar per a saber-ho! Per si de cas, us en deixem un resum molt breu:

En Kanini i la Kanino (de Hiromasa Yonebayashi) narra les aventures de dos crancs germans.

L'ou samurai (de Yoshiyuki Momose) narra el drama humà d'una mare i el seu fill.

L'home invisible (d'Akihiko Yamashita) se centra en les dificultats d'un home invisible i solitari.

Esperem que us agradin i que acabeu de passar un molt bon dia de Reis!


Això és el que fareu amb el tortell de Reis, oi?
06/01/2020 a les 14:30 / Ereza

Us volem comunicar una decisió lingüística que hem pres. Fins ara, sempre hem provat de fer servir un català tan genuí com fos possible. Però de vegades, això fa que les nostres traduccions s'allunyin del català que es parla al carrer i semblin massa artificials. És per això que hem decidit emprendre un seguit de millores pel que fa a les nostres traduccions:

D'entrada, usarem més expressions típiques del català del carrer. Recolzem la feina del portal "És a dir" de Televisió de Catalunya, una gran eina a favor del català que es parla al carrer (al carrer de Barcelona, esclar, que és el català que importa i el de veritat, no el català de poble que parlen quatre pagesos cria-cabres mal comptats), i l'usarem a partir d'ara. Així aconseguirem apropà'ns-e més al parlar de la gent normal i vosaltres podreu disfrutar encara més de les nostres traduccions des de la comoditat de la vostra vivenda.

Però creiem que amb això no és suficient. Farem un pas extra i eliminarem els pronoms febles, perquè total, ningú els usa. En català purista teníem molts, així que a partir d'ara ja no estaran. Així serà tot més fàcil d'entendre, ni us fixareu. Els més puristes, no poseu el crit al cel, que no hi ha per tant!

També usarem expressions espanyoles quan sigui possible, pués creiem que hi ha que fomentar la multiculturalitat. O sea, que tot serà més comprensible, però en plan bien, eh? Bueno, en fin, que li doneu una oportunitat i ja ens direu què us ha semblat, vale? Però no marxeu, que encara no hem acabat de posar-nos mans a l'obra amb tots els canvis!

Altra mesura que prendrem serà eliminar la diferència entre esa sorda i esa sonora (donat que a Barcelona molta gent no la fa). Pasarem a usar únicament una sola esa en totes les paraules que la portin. Però òju, també hi han les hacs. I els apòstrofs. I els accents. O suprimirem tot. Degut a la ultima reforma del IEC, ja heu apres a diferenciar "soc" de "soc" i "venen" de "venen", aixi que sera coser y cantar per vosaltres, claro!

I vaya, com em dit que parlarem com els de Barcelona, tambe suprimirem las vucals neutras. Ara sara molt mes facil antendrans i no aureu da pasar temps pansant mantalment si al subtitul as llageix amb una a o amb una e. Lu mateix amb las os i las us.

Tambe em pansat an suprimi las lletras ca no as prununcian, canvia la dobla ela i la jota par la i i alimina la be baxa, que us sembla la idea? Axi pudriam astalbia ietras a la ora da ascriura i u pudriau iaii tot com si fos un tex parlat an barsaluni da tota la bida. Da bes en quan putse sara mes cunfus pro sagu ca abiat us dunareu conta da que bol di!

I buenu, axo son tots als cambis ca bulem fe. Antanem ca tot axo us pot bani da nou o xuca, i es una dacisio ca pot custa da antendra. Tindreu ca asfurçausa una mica, pro ia baureu ca tot es mol facil da iaii un cop tacustumas. I a mes, axo ans parmatra astalbiarnus la curraccio, parque si fem alguna falta, pues abera, no as nutara tampoc: matarem dos pajarus da un tiru.

Ia ans direu algu par sabe si us agrada al catala da britat ca usarem a parti da ara. I si eu arribat fins aqui, us dasitiem ca acabeu da pasa un bon dia dals Sans Inucens! I ara, curreu a busca al culiri pals uis!!


Innocents...
28/12/2019 a les 10:47 / Ereza
Notícies més antigues >